Foghíjas dél-balatoni fesztiválszezon – fizetőssé válik a Boglári Szüreti Fesztivál (sonline.hu)

Még az idén is kissé foghíjas lesz az idei fesztiválnaptár a Dél-Balatonnál. Egy év kihagyás után több fesztivált ugyan meghirdettek már az idei nyárra, ám a szervezők közül sokan még kivárnak, mert szerintük bizonytalan a helyzet és a szabályozás – írja a sonline.hu.

 

– Ki vannak éhezve az emberek a jó programokra, társaságra, ezért arra számítunk, hogy másfél év után végre mindenki bulizhat egy jót – mondta lapunk érdeklődésére Posza Róbert, a Rock Balaton és Retro Balaton fesztiválokat is szervező Magyar Tenger Produkció egyik alapítója. Mindkét rendezvényt megtartják, tette hozzá, természetesen az aktuális szabályok betartásával.

– Aki tavaly megvásárolta a jegyét valamelyik rendezvényünkre és azt nem használta fel, az idén megteheti ezt – hívta fel a bulizni vágyók figyelmét Posza Róbert. Akitől azt is megtudtuk, hogy a fonyódi ingyenes rendezvényeket is megtartják, csak valószínűleg nem a megszokott helyszíneken, hanem úgy, hogy kontrollálni tudják a tömeget, és ne legyenek többen a megengedett félezernél.

 

Lesz szüreti fesztivál, ám idén belépőjegyet kell váltani rá

Lesz Boglári Szüreti Fesztivál is, ahogyan azt megszokhattuk augusztus 18. és 22. között a Platán Strandon, ám lesznek változások. – Az idei évtől belépőjegyes lesz a rendezvény, egy jelképes összeg megfizetésével bárki részt vehet a programokon – mondta Galambos Attila szervező. – Erre azért van szükség, mert egyrészt a balatonboglári önkormányzat komoly fejlesztéseket hajtott végre a területen, másrészt csak így tudjuk biztosítani a közönség által elvárt magas színvonalat mind szolgáltatások, mind programok terén. Nagyon várjuk a rendezvényt, mert szeretnénk már végre egy jó fesztivált csinálni, hosszú volt ez a szünet, tette hozzá.

A szintén boglári Jazz és bor fesztivált is megtartják július 14. és 17. között. – A négy nap alatt hét koncert, hat borász, kiváló jazz zene és borok várják a közönséget – közölte Szalai Tünde főszervező.

A Babel Sound világzenei fesztivál is visszatér júliusban, azonban pontos programot mostanáig nem tettek közzé a szervezők.

 

Elmarad több közönségkedvenc

Elmarad a Zamárdiba tervezett B My Lake és Balaton Sound fesztivál is. Az ugyancsak zamárdi Strand Fesztivál sorsáról egyelőre nincs hivatalos információ, a szervezők néhány napja egy közleményt adtak ki közösségi oldalukon, amelyben azt ígérik: június elejére kiderül, mi lesz a fesztivál sorsa.

A három nagy fesztivál közül kettőt biztosan nem tartanak meg idén Zamárdiban, hanem csak jövőre, s akkor is utoljára ad helyszínt a B My Lake és Balaton Sound fesztiváloknak a város. Akkor Fülöp Zoltán, a Balaton Sound egyik alapítója azt nyilatkozta lapunknak, hogy nagyon szeretnék a Strand Fesztivált megrendezni idén augusztusban. – Épp a technikai csapatunkkal, a szponzorainkkal és a fellépőinkkel egyeztetünk az újabb hírek ismeretében, és ha minden jól megy, június elején mindenre fény derül – fogalmaz a közlemény. A sonline.hu úgy tudja, az eredeti program szerinti zenekarok továbbra is le vannak kötve a 2021-es fesztiválra.