I. Festetics bál a keszthelyi Festetics-kastélyban

A Pelso Társaság 2018. május 19-én a keszthelyi Festetics-kastélyban hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. Festetics bált, melynek fővédnöke dr. Festetics György herceg – közölték a szervezők a hirbalaton.hu-val.

A 2008-ban alakult Pelso Társaság száznál is több tagot és szimpatizánst számláló civil baráti társaság, amely kulturális, történelmi és helytörténeti összejöveteleket szervez Keszthelyen és környékén. A civil szerveződés célja, hogy a keszthelyi, a hévízi és a környékbeli érdeklődőket a kultúra nyelvén szólítsa meg, ezáltal színesítse a társasági palettát és szorosabbra fűzze a résztvevők térséghez való kötődését.

Az eddigi sikeres rendezvények – borvacsorák, irodalmi estek, kulturális programok – után olyan múltidéző és egyben hagyományteremtő nagyszabású bál kerül megrendezésre, mely hangulatában és tradícióiban feleleveníti a százötven évvel ezelőtti nemesi Magyarország ünnepnapjait.

Ez az esemény bepillantást enged a régi korok mulatságaiba, a vendégek a főúri miliőben megismerhetik az egykori bálok hangulatát. A Festetics-kastély termeiben megelevenedik a múlt, elődeink hagyományait újraélve, báli cipők kopogása, vidámság, nevetés, zene és tánc költözik ismét a nemesi falak közé.
Az arisztokrata környezethez illő vacsora és tálalás, színvonalas programok és látványos fényjáték várja a báli közönséget.

A Festetics-bál utazás a múltba, ahol a régi korok emlékeit felidézve, értékeit megőrizve,  hagyományteremtő szándékkal olyan társasági esemény alapjait rakjuk le, amely a jövőben várva várt társasági-kulturális eseményként a hévízi gyógyfürdőkultúra népszerűsítése mellett,  a balatoni fürdőszezon kezdetét is jelentené.

A délnyugati-régió pezsgő társasági életének központjában a Festetics bállal felelevenítünk egy közel két évszázados tradíciót, megidézzük a régi bálok hangulatát a városban, amely méltón őrzi elődeink emlékét és ezzel megteremtünk egy olyan rendezvényt, amely hagyományt teremt a jövő számára.