Fertőtlenítőszert vittek a hévízi idősek otthonába (zaol.hu)

Hétszáz liter Mol-fertőtlenítőszer érkezett hétfőn, amelyből szociális intézmények és önkormányzatok kapnak a járvány elleni védekezéshez, kedvezményes áron.

A hazai olajipari cég a szélvédőmosó folyadékokat készítő gyártósorát átállította a veszélyhelyzetben kéz- és felületfertőtlenítők gyártására. A flakonokat a járvány első hullámában a cég jelentős kedvezménnyel biztosította a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) és megyei szervezetei révén a településeknek, az önkormányzatoknak, illetve intézményeiknek, cégeiknek – írja a zaol.hu.

Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség és a Hévízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke lapunknak elmondta, ez most technikailag másként van, de a Mol hitelkeretet biztosított, s engedélyezte a közvetlen szállítási és kedvezményes ár lehetőségét. Kifejtette: most is negyedáron kapják, hogy segítsék a települések, intézmények védekezését.

A tegnap délelőtt érkezett 700 literes szállítmányból egy raklappal, vagyis 400 litert a hévízi, katolikus fenntartású Szent Lukács Idősek Otthonába vittek.

Nekünk ez szolgálat, ugyanazon a kedvezményes áron adjuk tovább a fertőtlenítőszereket, amelyért mi igényelhetjük – fogalmazott Strázsai Zoltán.