Felújítják a kultúrházat, újjáépül a szabadtéri színpad Balatonbogláron

Összességében mintegy 350 millió forintból teljes mértékben restaurálják a balatonboglári Varga Béla Kultúrális Központnak helyet adó épületet, valamint megújítják a szabadtéri színpadot és környékét. Emellett folytatódik a környéken a parkrehabilitációs program, a zöldfelületek megőrzése és bővítése érdekében. 

(Fotó: Facebook)

Teljesen megújul a mintegy nyolcvan éves kultúrház Balatonbogláron. Mészáros Miklós a település polgármestere a hirbalaton.hu megkeresésére elmondta az épület fontos jelképe a lengyel-magyar barátságnak. Felidézte: az épület egykoron a második világháború elől menekülő lengyel gyermekek vehették birtokba, iskolaként.  A világháború után már kultúrházként üzemelt mind a mai napig, ugyanakkor rendkívül leromlott az épület állapota – tette hozzá a polgármester.

Mészáros Miklós elmondta: a beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt pályázaton nyert 260 millió forintos keretből, valamint az ehhez kapcsolt közel 100 millió forintos önerőből tudják megvalósítani.

A projekt része még a szabadtéri színpad megújítása is. Ennek keretében teljes rekonstrukció kezdődik a területen bele értve a kiszolgáló épületeket, valamint külső tereket és persze a színpadtechnikát – sorolta a polgármester.

Mészáros Miklós kiemelte: Balatonboglárnak kiemelten fontos a zöldterületek védelme, éppen ezért a munkához parkrehabilitáció is kapcsolódik.