Felújítások sokasága készült el Balatonszepezden

Balatonszepezd nyolc utcája újult meg különböző hosszúságú  és szélességű szakaszokon, további egy köz és egy bejáró út kapott új aszfaltburkolatot. Több helyszínen raktak le térkő burkolatot és két új buszperont is kialakítottak a településen. A beruházások ünnepélyes átadására szerdán került sor.

A projekt keretében felújított utcák listáját képviselői vélemények alapján állították össze, figyelembe véve a nagyobb forgalmat lebonyolító rossz minőségű utcákat és a lakossági panaszbejelentéseket – áll a település sajtóközleményében.

A felújítások érintették a Jókai utca, Kisfaludy utca, Napsugár utca, Révfülöpi utca, Arany János utca, Kerteki utca, Nyár utca, Csuki utca egy vagy több szakaszát. A Sellő köz, valamint az Ifjúsági strandhoz vezető bejáró új aszfalt burkolatot kapott. A projekt keretében a 71-es főút mellett a Révfülöpi úttól a Petőfi utca csatlakozásáig járdafelújítás történt. Az 1375 m hosszú járda a szepezdi kőhöz hasonló, színes térkő-burkolatot kapott, mellyel a falukép sokkal rendezettebb lett. Elkészült két önkormányzati tulajdonú buszperon is.

A beruházással a település közlekedési hálózata és Balatonszepezd településképe lényegesen javult – zárul a sajtóközlemény.