Felteszik a koronát a jubileumi programsorozatra Siófokon (turizmusonline.hu)

Egész évben Siófok várossá válásának 50. évét ünnepeljük, de a város hivatalos születésnapja november 30-án érkezik el. Ez a nap jelenti a jubileumi programsorozat megkoronázását, melynek keretében idén több helyszínen is ünnepelhetjük Siófokot.

A Városnap Siófokon minden évben a jótékonyságról szól. Ez 2018-ban sem lehet másképp, így november 30-án újra felsorakoznak a kis faházak a Fő téren, ahol helyi egyesületek és civil szervezetek kínálják majd termékeiket a Jótékonysági vásáron. Biztosan számíthatunk kézműves termékekre, melyeket az egyesületek és támogatóik saját kezűleg készítenek az alkalomra, de természetesen a forralt bor és az egyéb finomságok sem maradhatnak el, vásárlásunkkal pedig az egyesületek egész éves odaadó munkáját ismerhetjük el.

A Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában tehetséges siófoki alkotók mézeskalácsból készült városát is megcsodálhatjuk. A siófoki épületeket ábrázoló Mézeskalácsváros házikóira december folyamán licitálni is lehet, és a befolyt összeg szintén egy jótékony célt szolgál.

A Fő téren este Éliás Gyula Jr. lép fel olyan neves sztárvendégekkel, mint Szulák Andrea és Fehér Adrienn.

A nap fénypontja a Siófok50 Születésnapi Party lesz, amellyel Siófok Város Önkormányzata kedveskedik az érdeklődőknek. A rendhagyó eseményen a Kiss Szilárd Sportcsarnokban svédasztalos vacsorával várják a jegyet váltókat, akiknek egyedi születésnapi tortával is kedveskednek, amely Siófok jelképét, a Víztornyot fogja ábrázolni. A partyn Rakonczai Imre zongoraestje és Jónás Tamás bűvész műsora varázsolja majd el a közönséget – olvasható a turizmusonline.hu-n.