Felpörgetnék az újranyitást Hévízen, ahol összefogtak a vállalkozók (zaol.hu)

Szorosabbra fűzi és hamarosan intézményesíti kapcsolatát az önkormányzat a nemrégiben alakult vállalkozói egyesülettel Hévízen. A városban működő kereskedők és vendéglátók már a közeli jövőben is több programmal rukkolnak elő – írja a zaol.hu.

A pandémia idején fogalmazódott meg, főként Hévíz kereskedőiben, hogy összefogva erősebbek lehetnek, így született meg a vállalkozói egyesület gondolata. A szervezetet bő egy hónapja jegyezték be, a minap pedig vezetői Papp Gábor polgármesterrel egyeztették terveiket. A találkozó után a városvezető lapunknak arról beszélt, korábban is lett volna létjogosultsága a vállalkozói összefogásnak, de a vírushelyzet egyértelművé tette, hogy csak a közös munka vezethet sikerre. A folyamatot erősítette az őszi konzultációsorozat, amelyet Papp Gábor kezdeményezett, hogy egyeztessen Hévíz gazdasági szereplőivel.

– A szállodaigazgatókkal és a szobakiadókkal régi és folyamatos a kapcsolat, együtt tervezünk és dolgozunk a város sikeréért – fogalmazott a polgármester. – Most ez a kör bővült a helyi vállalkozókkal. Mindannyiunk célja az, hogy a város minél eredményesebb legyen.

– Az önkormányzat cége, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a Hévízi Vállalkozók Egyesületével (HVE), ám ennél is fontosabb, hogy a valóságban legyen párbeszéd, közös gondolkodás – jegyezte meg Papp Gábor.
Leszögezte, az önkormányzat örömmel fogadta a kezdeményezést, és támogatja azt akár anyagilag vagy rendezvényhelyszín biztosításával, a HVE tervezett programjait pedig beillesztik a város kínálatába, ami egyúttal marketing-együttműködést is jelent.

Morvai Anikó, az egyesület elnöke a zaol.hu kérdésére azt mondta, bár a korlátozások nehezítik az építkezést, a találkozást és az egyeztetéseket, egyre többen jelentkeznek egyesületi tagnak, illetve a tervezett programokhoz együttműködő partnerként.

– A „törzsgárda” hetente találkozik, a megfogalmazott ötleteinket, javaslatainkat pedig ezt követően egyeztetjük Papp Gáborral, illetve a turisztikai kft. és az egyesület vezetőivel – tette hozzá a kereskedő. – Azt szeretnénk, hogy a járvány után Hévíz minél sikeresebb legyen, és sokan jöjjenek a városba, ezt akarjuk támogatni programjainkkal.

 

Az első hévízi program egy börze lesz akciókkal, nyereményjátékkal

Az első a már kétszer elhalasztott Börze lesz május 1-jén és 2-án, amikor több mint ötven üzlet és szolgáltató kínál 20–70 százalék közötti kedvezményt a városban. Mindezt megspékelik kétfajta nyereményjátékkal, és közben építik a Helló, Hévíz! brandet, árulta el Kotora Pál, a HVE alelnöke.

Pünkösdkor pedig jön a következő program: játékos feladatokkal, szellemi, ügyességi erőpróbákkal várják különféle helyszíneken a látogatókat, helyieket és turistákat egyaránt. Erről Kotora Pál nem akart egyelőre többet elárulni, mert meglepetésnek szánják mindazoknak, akik már vágynak egy kis élményre, kikapcsolódásra, felüdülésre az elmúlt egy év után – írja a zaol.hu.