Feljelentés a balatonakali kemping eladása ügyében (HírTV)

Feljelentést tesz a Jobbik a balatonakali kemping eladása ügyében. Az ellenzéki párt szerint áron alul, csalással juthatott hozzá a területhez az egyik, Mészáros Lőrinchez köthető, offshore hátterű cég – olvasható a HírTV honlapján.

 

Bizonytalan tekintetek a háttérben. Egy papírból kivágott Mészáros Lőrinc-figurát méregetnek a balatonakali kemping vendégei. A bábut a Jobbik képviselője állította fel a helyszínen, tiltakozásul azért, mert a felszámolás alatt álló létesítményt nemrég megvette a felcsúti polgármester üzlettársa. A Zion Europe nevű offshore cégen keresztül jóval áron alul, mindössze 300 millió forintért jutottak hozzá.

„Sorra vásárolják fel a Balaton-parti területeket, vendéglátóipari létesítményeket, szállodákat és mindent, amit érnek. Ezt mi nem tartjuk egy egészséges dolognak, hogy ilyen mértékű vagyonkoncentráció következik be, gyakorlatilag a teljes Balaton most már az ő kerti tavuk lesz lassan. Felvásárolják az összes ingatlant potom áron, ezért feljelentést teszünk az ügyben, ennek az adásvételnek az ügyében, hiszen gyanítható, hogy akár bűncselekmény is megvalósulhatott, így kerülhetett ez a kemping, egy hosszú cégláncon keresztül végül Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe” – ismertette a jobbikos Kepli Lajos.

A régió fejlesztéséről szóló terveket egyébként éppen fél éve fogadta el a kormány. A kempingek korszerűsítésére 5 milliárdot szán az állam a közeljövőben. Gy. Németh Erzsébet kiemelte ezzel kapcsolatban, hogy a Balaton egy kiemelt turisztikai terület, „az egyik legfontosabb ékköve a magyarországi turizmusnak. Azt hiszem, hogy ezt fejleszteni kell, de nem úgy, hogy ezek a fejlesztések magánzsebekbe, Mészáros Lőrinc zsebébe, illetve az összes többi ember zsebébe vándorol” – jelentette ki a DK fővárosi képviselője.

A balatonakali kemping csak egyike a Balatontourist franchise rendszerben működő üdülőhelyeinek. A több mint száz hektáron működő, tucatnyi kempinget üzemeltető Balatontourist felvásárlásáról még áprilisban adott ki közleményt a szintén Mészáros Lőrinchez köthető Konzum Nyrt.