Felavatták Zalakaros új közösségi terét (magyarepitok.hu)

Szerdán lezajlott a Zalakarosi Rendezvény- és Látogatóközpont, a Karos Korzó ünnepélyes megnyitója. A fürdővárosban történő fejlesztés során látogatóközpontot és kiszolgáló épületet, továbbá − külön szerződés keretében − a külső részeken egy rendezvényteret és arborétumot alakítottak ki – írja a magyarepitok.hu.

A csaknem 3000 fő befogadására alkalmas rendezvénytéren szökőkutat, térkővel borított sétányt és parkolót építettek.

A komplexum a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósult meg. A kültéri munkák kapcsán a vállalat mélyépítő üzletága is érintett volt. Farkas Lóránt Márk, a Szabadics Zrt. mélyépítési üzletágának építésvezetője az eseményen elmondta: feladataink közé tartozott többek között a teljes térrendezés, amely magába foglalta a

  • növénytelepítési munkákat,
  • ivóvíz-, csapadékvíz-, szennyvízvezetékek és közvilágítás kiépítését,
  • futópálya és felnőtt fitneszpark építését,
  • játszótér bővítést,
  • Kneipp-sétány kialakítását,
  • utak, járdák, parkolók építését,
  • SUD-ok építését (szikkasztó rendszer – a Szerk.), továbbá
  • szökőkút és gépészetének telepítését.

Az építkezés pillanatait fotókon is megörökítették, amelyeket itt tekinhetnek meg.

A projekt különlegességeként említve a szakember hozzátette, hogy a SUD-okat külön közbeszerzési eljárás keretén belül építették. Technológiailag a SUD-ok kivitelezésének a térépítészeti munkákat megelőzően kellett volna készülnie, a közbeszerzési eljárás viszont már a projekt vége felé történt. Ezért a nagytömegű földmunkák miatt nehéz feladat volt a SUD-ok kivitelezését beilleszteni a befejezés előtt álló térépítészeti munkákba.

Továbbá ezen vállalkozói szerződés része volt a teljes terület növénytelepítése és füvesítése, így az idővel is versenyt kellett futni.

Az átadó eseményen részt vett Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere, Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és a Szabadics Zrt. képviseletében Szabadics Roland.

A Karos korzó építéséről fotókiállítás is készült, melyet az érdeklődők a rendezvényteremben tekinthetnek meg.