Fejlesztő falmászás a Bobo Fun Parkban (tvkeszthely.hu)

A falmászás fejlesztő hatással van a gyerekekre. Külünösen a hiperaktív, figyelemzavaros, vagy mozgáskoordinációs gondokkal küzdőknek segíthet ez a mozgásforma. Az alsópáhoki Kolping Hotel témahetet szervez a Bobo Fun Parkban – írja a tvkeszthely.hu.

Az alsópáhoki Bobo Fun Park különleges helyszín a falmászás terén is. Nem csak élményre, fejlesztésre is használhatóak ezek az attrakciók. Ezt ismerte fel a Kolping Hotel vezetése.

Sziné Horváth Beáta, a Bobo Fun Park vezetője:   „Úgy gondoltuk, hogy ezt az élményt még továbbfejlesztjük és egy fejlesztéssel egybekötött élményt nyújtsunk azoknak a kiskorú, 4-10 éves korosztályú gyermekeknek, akik aktívak, elevenek, mászni szeretnének vagy esetlegesen mozgáskoordinációban, koncentrációban fejlesztésre szorulnak.”

Mászás közben egy hiperaktív gyerek nem tud mást tenni, mint összehangolni a mozgását és az érzelmeit is kontrol alatt tartani, kénytelen az impulzív késztetéseit kordában tartani.

A Bobo Fun Park a Hópárduc fejlesztő falmászás vezetőjével Sterczer Hildával vette fel a kapcsolatot. A fővárosban és térségében nyolc éve zajlik a program, 400 gyerekkel dolgoznak. Most az itteni gyerekeknek is egyedülálló lehetősége nyílik.

Sterczer Hilda, a Hópárduc fejlesztő falmászás vezetője: „Akkor tud igazán jól működni valakinek a gondolkodása, akkor összerendezett, ha maguk a végtagok is összerendezettek. Ebben tud segíteni a falmászás. Az a módszertan, amit mi csinálunk az pedig külön, speciális feladatokat ad a kognitív fejlesztésre, vagyis a figyelem-, a memóriafejlesztésre és mindezt mesekeretbe tesszük, egy elfogadó környezetben, egy támogató, erőszakmentes kommunikációval.”

A fejlesztős falmászás egy témahét keretében lesz november 7. és 11. között. A korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció szükséges. Az ötnapos programon 45 perces foglalkozások lesznek, délutánonként.  Az eseményen résztvevők kedvezményes áron vehetik igénybe Bobo Fun Park szolgáltatásait a témahét napjain.