Fejlesztik Gyenesdiás ivóvízellátását

Gyenesdiás település Felgyenes településrészének ivóvízellátását jelenleg a Gödörház utcai nyomásfokozó berendezés biztosítja. A település dinamikus fejlődésével – beköltöző új lakók, ingatlanfejlesztések, erősödő szezonalitás – nagymértékben megnövekedtek a vízigények, amelyek kiszolgálásához a nyomásfokozót a műszaki kapacitása felső határán kell működtetnie az üzemeltető DRV Zrt.-nek. A vízellátás biztonságának fokozása érdekében ezért szükségessé vált egy, a településrészt ellátó második nyomásfokozó berendezés megépítése – közölte Gyenesdiás Önkormányzata. 

A beruházás Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a település víziközmű-szolgáltatója, a DRV Zrt. összefogásával valósul meg, nettó 41.300.000 forintos bekerülési költséggel.

Október 25-én megtörtént a munkaterület átadás-átvétele, zajlik a kivitelezés. Az új nyomásfokozó, melynek napi átlagos kapacitása 25 m3, a Gödörházy utca berendezés zónájához tartozó, a Lőtéri utcától északra eső területeket fogja ellátni, nagyságrendileg 15 utca 300 felhasználási helyét – ez a területet érintő beruházások tekintetében közepes mértékűnek nevezhető. Segítségével biztosítható lesz a nyári csúcsidőszak megnövekedett vízigénye, valamint lehetővé válik a településrész további fejlődése.

A kivitelezés befejezése a tervek szerint 2024. április 25-re várható.