Fejlesztések Fonyód- Alsóbélatelepen

Egy gyalogátkelőhely a Szent István térnél létesül, amelynek köszönhetően a nyári időszakban igen csak forgalmas Strand utcai strand megközelítése lesz biztonságosabb. A másik átkelő az alsóbélatelepi vasútállomást és a Balaton partot köti össze a hetes főúttól délre fekvő területen élőkkel. Fontos szempont volt a gyalogátkelők helyének kijelölésekor az is, hogy az út két oldalán buszmegálló van, így ezek megközelítése is könnyebbé és biztonságosabbá válik – írja honlapján a város önkormányzata.

„A helybeliek régi vágya volt, hogy biztonságosan közelíthessék meg a Balatont, a strandokat. Ennek jegyében folyamatosan egyeztettünk az Alsóbélatelepi Fürdőegyesülettel, akik anyagilag is hozzájárultak ehhez a fejlesztéshez, amit ezúton is köszönünk nekik.” – összegzett Farkas Gábor a Humán Bizottság elnöke.

Az Egyesület félmillió Forinttal támogatta a tervek elkészítését. Ezek alapján valósítják meg a két új gyalogátkelőhelyet, az egyiket a Szent István térnél, melynek köszönhetően a nyári időszakban igen csak forgalmas Strand utcai fürdőhely megközelítése lesz biztonságosabb és komfortosabb. A másik átkelő az alsóbélatelepi vasútállomást és a Balaton partot köti össze a hetes főúttól délre fekvő területen élőkkel. Fontos szempont volt itt még az is, hogy az út két oldalán buszmegálló van, így ezek megközelítése is könnyebb és biztonságosabb lesz.

A Szent István térhez kapcsolódó hír még, hogy a tavalyi évben megújult Szent Anna kápolna előtti térkövezés is elkészült. A tervek szerint a szezonra a padok is kihelyezésre kerülnek, így megújult környezetben várják majd a hívőket a Szent Anna kápolnába.

A Bartók Béla utca és a Turul utca sarkán közel 300 méter hosszan, a mentőállomástól a Bartók Béla utca első szakaszáig felújításra került a járda.

„Ez egy forgalmas út melletti szakasz, itt teljesen elbontották a régi járdát. Mindkét oldalt szegélyezve lett, egy teljesen új, térkövezett burkolattal került kialakításra a járda felülete.” – értékelt Farkas Gábor.

A Kossuth térnél a tervek szerint egy vasúti átkelőt alakítanak ki, a kivitelező terveire a Képviselő – testület döntésével rábólintott. Ez még a vasútfejlesztés további pozitív hozadéka lehet a közeljövőben. Ennek köszönhetően a Báthori utca közvetlen összeköttetésbe kerülhet a hetes számú főúttal. A beruházás részeként maga a buszforduló is teljesen megújul és megváltozik annak forgalmi rendje is.

A buszmegálló felújítások is folytatódtak, de a modernizálás mellett most egy teljesen új buszvárót létesített a város a Turul utcában. Ezen a vonalon sokan járnak iskolába, munkába, ezért fontos volt, hogy ők is korszerű, modern, esőtől, hótól, széltől védett körülmények között várakozzanak az utazást megelőzően.

A Csisztai kerékpárút kivitelezése újabb fontos kérdést oldhat meg, hiszen a Turul utcában ezen a nyomvonalon kerékpárral és gyalogosan is biztonságosabban lehet majd közlekedni.