Februárban startol a Balaton Camino (Turizmus Online)

Február 15-24. között, 10 nap alatt tervezi körbejárni a Balatont három vállalkozó kedvű fiatal.Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna felméri, mennyire kényelmes és szerethető egy átlagos túrázó számára az általunk bejárni kívánt útvonal, és megnézik, mi vár rájuk télen a tóparton. 

Ami biztos: 10 nap talpon, több mint 200 km gyaloglással, 9 szállással, még több megállóval, mozgó irodával. Facebook-posztjukban úgy fogalmaznak, szeretettel látják azt, aki szívesen sétálna velünk egy-egy szakaszon. Minden reggel kiteszik majd, hogy mikor indulnak és körülbelül hol állnak meg – borra, sütire, padon ülni –, persze mindez a saját tempójukban zajlik majd. A tapasztalatokból kiindulva pedig tervezik a folytatást is.

A balatoncamino.blog.hu oldalon leírtak szerint a Balaton kerülete 200+ kilométer, de mivel nem tudnak mindig pont a part mentén menni, körülbelül 220-230 kilométer gyaloglással számolnak, kisebb kitérőkkel. Plusz kilométereket fognak megtenni jó borokért, finom ételekért vagy egy szép kilátásért.

Az útvonal a következő:

Február 15. – Balatonföldvár-Siófok
Február 16. – Siófok-Balatonkenese
Február 17. – Balatonkenese-Balatonfüred
Február 18. – Balatonfüred-Zánka
Február 19. – Zánka-Badacsonytomaj
Február 20. – Badacsonytomaj-Vonyarcvashegy
Február 21. – Vonyarcvashegy-Balatonberény
Február 22. – Balatonberény-Fonyód
Február 23. – Fonyód-Balatonlelle
Február 24. – Balatonlelle-Balatonföldvár

 

(17:45)