Faültetés Balatonfüreden (veol.hu)

Ha csak vízcseppek is vagyunk az óceánban, hiszünk abban, hogy tehetünk a környezetért, az utódainkért – így vélekedett Csihony-Kok Anita, a Balatonfüred Lions Club elnöke a Földünkért világnapon a Kovászna parkban, ahol Horváth Ágnes alapító elnök ötletére fát ültettek a közelmúltban. Az ünnepségen részt vett Bóka István polgármester, Hári Lenke és Holczer András alpolgármester is.

A fák környezetvédelmi jelentőségéről Kiszely Pál biológus, Balatonfüred díszpolgára beszélt, majd Keys Mária Hermina, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója méltatta Balatonfüred szépségét, értékeit, és örömmel szólt arról, hogy már ebben a városban is működik Lions Club. Mint mondta, a fák jelentős szerepet játszanak a légköri szén-dioxid megkötésében, így a klímavédelemben is – tudósít a veol.hu.

Emellett gazdag élővilágot tartanak fenn, otthont adnak az állatvilágnak, csodás látványt nyújtanak, és élhetőbb világgal ajándékozzák meg az emberiséget. Aki fát ültet, bízik a jövőben, gondol embertársaira is. Bízunk abban, hogy a jövő jót tartogat számunkra, túljutunk a nehéz időszakon, és még nagyobb lendülettel végezzük az embereket segítő küldetést

– mondta Keys Mária Hermina.

Csihony-Kok Anita, a helyi klub elnöke úgy fogalmazott, hisznek a helyi közösségek együttműködésében, erejében. A környezetért, a következő generációért ültetnek fát, amit reményeik szerint mások is megtesznek majd, így a helyi civil szervezetek, intézmények, lakosok.

A kezdeményezéshez elsőként a Reformkori Hagyományőrzők Társasága nevében Schindele Györgyné elnök csatlakozott. Megtisztelőnek nevezte, hogy ebben a nemes munkában részt vehetnek, majd Csihony-Kok Anitával felkötötte a kék-sárga-zöld színű szalagot a fára, ami a klubokat, illetve a környezetvédelmet jelképezi. A hagyományőrzők elnöke megígérte, bevonják a civil szervezeteket a falültetésbe, hogy a parkban minél több legyen. – Meggyőződésem, ha minden fa csak egy kevés friss levegőt is ad a Földnek, az már nagyon jó dolog – érvelt, majd a megjelentek együtt ültették el a fát a parkban, ahol Winter Tamás, a Szent Benedek Középiskola 12. osztályos diákja az alkalomhoz illő, szép verset adott elő.