Faültetés a Veszprémi Állatkertnél

Újabb facsemetékkel gazdagodott Veszprém, ezúttal a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark előterében ültettek fákat az állatkert munkatársai – számolt be az eseményről a vehir.hu.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évben közel hatezer fa, valamint cserje ültetésével járulhatott hozzá a Veszprémi Állatkert a megyeszékhely zöld stratégiájához – idézi a vehir.hu a park igazgatóját. Török László elmondta, az ültetett fák számos rovar mellett kisemlősöknek, valamint madaraknak is otthont biztosítanak majd,  oxigént termelnek, szén-dioxidot kötnek meg, ezzel is javítva életkörülményeinket.

Brányi Mária Veszprém alpolgármestere a sajtótájékoztatóval egybekötött programon arról beszélt, hogy a naptári esztendőben igazán ambiciózus vállalást tett az önkormányzat a zöld stratégiát szemügyre véve: ugyanis a közterületeken nyilvántartott fák két százalékával megegyező nagyságrendű csemetét szeretnének telepíteni évente. Hangsúlyozta, az állatkert előterében elhelyezett fákkal együtt közel ezer csemetét ültettek el az idén, ezzel jelentősen meghaladva a városvezetőség által kitűzött célt.

Veszprém közterületein jelenleg 26000 fa áll nyilvántartásban, s az idén ültetett 800 csemetével az előzetesen kitűzött két százalék helyett 3.08 %-os a teljesítés.

Brányi Mária dicsérte a Veszprémi Állatkertet, ahol  – szavai aszerint – komoly odafigyeléssel, szakszerű munka folyik immár évek óta. Mindezért az áldozatos munkáért köszönetet is mondott mind az önkormányzat, mind a város polgárai nevében a park kollégáinak.

 

 

A teljes cikk itt olvasható.