Fagy után melegedés jön, szombaton a 20 fokot is meghaladhatjuk (idokep.hu)

Melegedés veszi kezdetét, nyugatira, délnyugatira forduló áramlással ugyanis egyre enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. Viszont a hajnali órák még sokfelé fagyosak lehetnek, csütörtöktől kezdenek enyhülni az éjszakák – írja az Időkép.hu.

Szerdán sok napsütés várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, esni sehol sem fog. A fagyos reggelt követően napközben 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön már több lesz a felhő fölöttünk, de több-kevesebb napsütésre országszerte számíthatunk. Estétől nyugaton egy gyenge hidegfront hatására eleredhet az eső, záporok is kialakulhatnak. Tovább melegszik a levegő, ekkor már 13 és 19 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Péntek hajnalban már sehol sem fog fagyni, a délutáni csúcshőmérséklet pedig a csütörtökihez hasonlóan alakul. A felhős időben elszórtan eső, záporok előfordulhatnak, a Dunántúlon pedig feltámad az északnyugatira forduló szél.

20 fok fölé mehetünk szombaton

A hét legmelegebb napja szombat lesz, amikor egy hidegfront előterében megerősödő délies áramlással még melegebb légtömegek érkeznek fölénk. Napközben így országszerte 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb délnyugaton lesz. Több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap, eső, záporok kezdetben északkeleten, majd estefelé a közeledő hidegfront hatására északnyugaton lehetnek.

Vasárnapra ennek a hidegfrontnak köszönhetően visszaesik a hőmérséklet, és többfelé az esernyők is előkerülhetnek.

További információk az időjárásról itt találhatók.