Ezért érdemes többször is felfedezni a keszthelyi kilátókat! (duol.hu)

A Keszthelyi-hegységben egymást érik a régi, az új és a felújított kilátók, érdemes a szép őszi délutánok egyikén több órás túrát tenni, akár gyerekekkel, akik számára meglepetést is tartogat a környék.

A kilátókat megközelíthetjük Keszthely, Gyenesdiás, Balatongyörök, sőt, északi irányból, Vállus felől is. Jól kitáblázott, felfestett turistautakon haladhatunk az erdőben, a hegytetőkön pedig remek új, vagy felújított kilátók várnak ránk gyönyörű balatoni panorámát kínálva. Mindegyikből más-más perspektívából tárul elénk a tó, a hegység. Izgalmas egy alkalommal több kilátót is felkeresni, hogy rácsodálkozzunk, mennyire más képet nyújt egy település más-más szögből.

A közelben, Gyenesdiáson találjuk a Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontját, amely kiváló hely a megpihenésre is, miközben sok hasznos információt megtudunk a vidékről. A látogatóközpont teljes képet nyújt a Keszthelyi-hegység keletkezéséről, növény- és állatvilágáról. Az ökoműhelyben kézműves-foglalkozásokat tartanak.