Ezen a télen debütált, óriási siker volt a siófoki műjégpálya

Ezen a télen először nyílt műjégpálya Siófok kikötőjében, ami február 17-ig fogadott vendégeket. „Óriási siker volt” – summázta a tapasztalatokat a hirbalaton.hu megkeresésére Pintér Tamás, a pályát üzemeltető, önkormányzati tulajdonban lévő Balaton-parti Kft. vezetője. Ha a helyi képviselő-testület áldását adja rá, lesz a történetnek folytatása decembertől.

– Ugyan egy műjégpálya üzemeltetése önmagában sosem lehet nyereséges, de még nullszaldós sem, úgy gondolom, egy ilyen és ekkora városnak mint Siófok, be kell vállalnia ezt az attrakciót telente. Annál is inkább, mert régi igényről van szó – mondta Pintér Tamás.

Arról is beszámolt, hogy az új műjégpálya az 56 napos üzemelése során 8666 fizető vendéget fogadott. A városnak és környékének óvodásaival, iskolásaival, középiskolásaival – akik ingyen látogathatták a pályát – 10288 fő élvezte a téli korcsolyázás örömeit, ami önmagáért beszél. Akadt, aki kibérelte az ideiglenes létesítményt a csoportja részére egy-egy estére.

Siófok önkormányzata 12 millió forintos támogatást biztosított ezen a télen a műjégpálya felállítására és üzemeltetésére. A pontos elszámolás még csak ezután készül el arról, hogy a kiadások hány százaléka térült meg az eladott belépő jegyekből.

– Úgy gondolom, ekkora összegből ki tudnánk jönni a jövőben is. A következő télen is meg kellene nyitni a műjégpályát Siófokon, annyi változtatással, hogy december elsejétől január végéig legyen az üzemelés – véleményezte Pintér Tamás. Hozzátette, az eredmények tükrében a város képviselőtestülete dönt majd arról, lesz-e folyatás.

Mint arról a hirbalaton.hu korábban beszámolt, Szigliget, Balatonlelle és Keszthely jó példáját követve, tavaly december 21-én nyitott meg Siófokon is egy 11×20 méteres műjégpálya, 2X50 méteres jégfolyosóval, s kapcsolódó szolgáltatásokkal. Az üdülőrégió törekvése, hogy egész évben vonzó attrakciókat kínáljon, amit jól szolgálnak telente a műjégpályák, hiszen a tó meglehetősen ritkán és rövid ideig fagy be úgy, hogy téli sportolásra alkalmas legyen.