Évről évre népszerűbb a veszprémi Bakony Expó (veol.hu)

A Bakony Expó kezdettől fogva a vidék és a város sikeres együttműködését jelképezi – mondta a veol.hu-nak Porga Gyula.

A rendezvény november 9–11. között várja a látogatókat a Veszprém Arénában. Porga Gyula polgármester elmondta, az utóbbi négy év azt bizonyította, nagy igény van a gasztronómiai vásárra. A látogatók száma évről évre emelkedik, a kiállító őstermelők és kézművesek hűségesek maradtak a programhoz, hívta fel a figyelmet. Kiemelte, a 2014-es kezdettől céljuk volt, hogy ne csak klasszikus vásár legyen a rendezvény, hanem kísérőprogramok is szórakoztassák a látogatókat.

– A Bakony Expó olyan egész napos programot kínál a családnak, ahol minden korosztály megtalálja a neki kedves időtöltést – fogalmazott. Hozzátette, a rendezvény azért magas színvonalú, és tud egyre több látogatót vonzani, mert a kiállítók magas minőségű termékeket árulnak.

A polgármester arról is beszélt, a rendezvény jelképe annak, hogy város és vidék együtt tud erős lenni.

– Számos lehetőséget a város szolgáltat a térségnek, legyen szó hivatali, kereskedelmi funkciókról. Ugyanakkor vannak olyan szolgáltatások, amelyeket csak a vidék tud egy nagyobb településnek nyújtani. A Bakony Expó egyik különlegessége, hogy a városlakó közvetlenül találkozhat a termelővel – mondta Porga Gyula, aki megjegyezte, az önkormányzat infrastrukturális támogatást nyújt a helyszín révén, valamint a szervezésben is segíti a rendezvényt. A program szakmai részét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete végzi.

A látogatók idén is megismerkedhetnek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal: helyi termelők, vásározók és kézművesek kínálják portékáikat, emellett az érdeklődőket számos színpadi produkció szórakoztatja, a gyermekeket színes programok, kéz­műves-foglalkozások várják a Veszprém Arénában.