Évfordulót ünnepel hétvégén Badacsonytomaj (veol.hu)

Két egészségnapot és városnapot is tartanak a hétvégén Badacsonytomajon. A szervezők ígérete szerint meglepetések sora vár mindenkit. Badacsonytomaj 15 éve város.

A születésnap alkalmával sok programot találtak ki a városvezetők. A városnapi ünnepséget június 1-jén rendezik a badacsonytomaji strandon. Retró fürdőruhaverseny is lesz, közben játszóház várja a gyerekeket, főzőverseny, filléres könyvvásár, íjászat, hennafestés, csillámtetkó, játékpark, játszóház, társasjáték, közös csobbanás retró fürdőruhában, városnéző kisvonat, koccintás a Balaton borával – írja a veol.hu.

Köszöntik a város 18 éveseit, fellép Rosta Géza, Erox Martini, Sulyok Péter humorista, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Timi & Hot Stuff. A kulturális bemutatón a város amatőr művészeti csoportjai szerepelnek. Az egészségnapokra május 30–31-én került, kerül sor. Tegnap az iskola udvarán óvodai sportnapot tartottak, szűrővizsgálatok voltak, kinyitott az egészségpiac, asztalitenisz és sakkverseny volt. Ma a tomaji strandon a városnappal együtt tartják a másik egészségnapot evezősversennyel, homokfoci- és tengóbajnoksággal, mászófallal.