Év Balatoni Háza 2022: meghosszabbították az építészeti díjpályázat határidejét

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetség (BSZ) által közösen, idén ötödik alkalommal meghirdetett Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat beadási határidejét egy hónappal, 2022. november 30. éjfélig meghosszabbították – tudatták a szervezők szerdán. A pályázat a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. támogatásával zajlik. Pályázni a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2013. január 01. után használatba vett épületekkel lehet három kategóriában.

 

A pályázatra három kategóriában lehet nevezni:

  • az év balatoni lakóháza
  • az év balatoni középülete
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A három kategória nyertese – összesen bruttó 1 000 000 Ft értékben- pénzdíjazásban részesül, de minden évben különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletes pályázati kiírást és a nevezési lapot a www.azevbalatonihaza.hu honlapon lehet megtalálni – áll a BSZ közelményében.