Éremesélyesek a Keszthelyi Kötélugrók (tvkeszthely.hu)

Ismét megyei megmérettetésre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók. Sok köztük a tehetség, így többen is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre. Az idén 30 éves csoport nagyon népszerű, július 23-ig már betelt a naptáruk, mivel a régióban számos településre hívják őket bemutatókra is – írja a tvkeszthely.hu.

 

A versenyre előírt szabadon választott gyakorlatot minden edzésen több alkalommal megismétlik a Keszthelyi Kötélugrók. 45 másodperc alatt kell bemutatniuk tudásukat. Legtöbbüknek nem ez lesz az első komolyabb megmérettetése.

„Igazából ezekre a feladatokra össz-vissz ilyen három napot kaptam, de fejlesztettem a tudásomat és edzéseken is nagyon sokat fejlődtem. Tavaly még rosszabb voltam, mint most szerintem, de szeretem ezt a sportot. Meg szerintem jobban is megy.” – mondta el Anton Moána.

A megmérettetés másik feladata a 30 másodperces gyorsasági verseny. Ennyi idő alatt kell a lehető legtöbbször átlendíteni a kötelet és érinteni jobb lábbal a földet. Nem könnyű a feladat, összpontosítás és gyorsaság kell hozzá. Ezt is sokat kell gyakorolniuk.

„Mivel van fél perc futó az is eléggé nehéz, meg kell szabadon választottat csinálni és az is eléggé. Főleg az, hogy az elemeket összerakni és hogy pont kijöjjön időben.” – véli Fáró Panna.

A megyei döntő áprilisban lesz. Nehezítették a feladatot, zenére kell teljesíteniük a kötélugróknak. A helyieknek azonban ez nem okoz problémát, hiszen ők évek óta így edzenek. A keszthelyiek rendre érnek el szép eredményeket, pedig más csoportokkal ellentétben csak heti egyszer tudnak edzeni. A sportág szeretete, az egymásra való odafigyelés is motiválja a fiatalokat immáron 30 éve.

„A megyei diákolimpiai döntőt Nagykanizsán fogják megrendezni és az idén kicsit több gyerekkel megyünk, úgy látom, hogy van esélyünk továbbjutni az országosra. Nem is egynek, nem is kettőnek, már tavaly is 5 gyerekem továbbjutott. Nagyon szép eredményeket értek el, de nagyon erős a mezőny.” – osztotta meg Hegedüs Éva szakági edző.

A Keszthelyi Kötélugrók nagyon népszerűek, számos rendezvényre hívják őket bemutatkozó programjukkal. Meg is van az eredménye, hiszen folyamatos az utánpótlás. A 30 év alatt a versenyeket nem számítva mintegy 520 fellépésük volt.