Erdőlátogatási korlátozás lesz Somogyban februárban, a Bakonyban is zajlanak a vadászatok

A SEFAG Zrt. arról tájékoztatja a lakosságot a közösségi oldalán, hogy a Balatontól délre található vadgazdálkodási területein a somogyi erdőkben korlátozza az erdőlátogatást  2023. február 01. – 2023. február 28. között, naponta 15:00 órától másnap reggel 9:00 óráig. A Bakonyerdő Zrt. folyamatosan tájékoztat honlapján a novembertől februárig tartó időszakban zajló hajtó- és terelővadászatokról a Balatontól északra található, veszprémi erdőkben.

Az indoklás szerint a korlátozást a 2009. évi XXXVII. Törvény 94. § (2) bekezdésében, valamint 95. §-ában foglaltak alapján a SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyonkezelt erdők tekintetében, a vadgazdálkodási állományhasznosítási tervek teljesítése kapcsán felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységek kiküszöbölésének érdekében vezetik be.
A korlátozás alá tartozó területek térképe itt érhető el: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…
A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, a jelzéssel ellátott turista útvonalakat használó turistákat, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat!
A tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek.
Lehet, hogy egy kép erről: fa és szabadtéri

 

A Bakonyerdő Zrt. területein is tartanak a vadászatok

A novembertől februárig tartó időszakban zajlanak azok a hajtó- és terelővadászatok, amik miatt az erdőgazdaságok átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást. A Bakonyerdő munkatársai arra is felhívták a figyelmet, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, ezért azokat hagyják ott a megtalálás helyén – a Füred TV híradása szerint. Az erdészeti társaság a honapján előzetesen közzéteszi a vadászati időpontokat és azok térképeit.