Épül a Budapest–Balaton kerékpárút

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat. A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak ebben az évben – közölte Facebook-oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium, jelezve, hogy várhatóan jövő nyárra – a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével – mindenütt el is készülnek az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút munkálataival.

Részletezték: Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők. Emellett folyamatban van a fővárosi részek előkészítése is Kamaraerdőtől a Dunáig.

A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel 13,5 milliárd forinttal támogatja a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését.