Elvárják az utazók a biztonságos körülményeket és a színvonalat (magyarnemzet.hu)

A vírus miatti óvatosság, a kényelem, az ár, a biztonság szempontjai számítanak idén a belföldi utazók körében, akik közül sokan a külföldi nyaralás helyett választják a magyarországi, főként a balatoni lehetőségeket – mutat rá egy friss kutatás.

 

Ne tervezzenek a szálláshelyek idén nyárra százszázalékos kapacitást, a személyzet viseljen arcmaszkot, takarítsák és fertőtlenítsék gyakran a szobákat, az ágyakon pedig arcmaszk várja a vendégeket. A zsúfoltság elkerülése miatt a szállodákban időpontra lehessen igénybe venni a wellnessrészleget, illetve, ha marad a svédasztalos étkeztetés, ahhoz előre becsomagolt evőeszköz álljon a vendégek rendelkezésére. Egyebek mellett ezeket várják el idén a balatoni nyaralást tervező utazók, amit a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület több mint 5200 személyen végzett, friss kutatása derített ki.

A belföld a nyerő
Ahogy azt az eddigi felmérések mutatják, ebben az évben a belföldi turizmus viszi el a pálmát, a megkérdezettek nagy többsége ugyanis magyarországi úti célt választ, azon belül is a Balaton, illetve Siófok a legnépszerűbb a főszezonban, de sokan érdeklődnek például Gyula, Hévíz, Zalakaros és Bükkfürdő iránt is.

A turisztikai egyesület reprezentatív kutatása rámutat, hogy a balatoni nyaralást tervezők főként a vírus miatt elmaradó nyaralástól tartanak, illetve attól, hogy nem lesz elegendő pénzük vagy fizetett szabadságuk a vakációra, és az is sokakat megfontolásra késztet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan a nyári hónapokban.

Kényelem, ár, biztonság
A Balatonra látogatók többsége különálló apartmanban töltené el idén a nyaralást, ezt a népszerűségi sorrendben a maximum ötvenszobás, négycsillagos szálloda követi, és vannak, akik a felmérés szerint panzióban vagy háromcsillagos szállodában hajtanák álomra a fejüket. A szálláshely megválasztásánál a kényelem, az ár és a biztonság az elsődleges szempont a magyar utazók körében, emellett sokan szeretnének olyan szállodában vagy panzióban, vendégházban pihenni, ahol medence és szauna is van.

A teljes cikk itt található.