Elsikkasztotta a balatoni hajók felújítására szánt pénzt a netes csaló (sonline.hu)

A Fonyódi Járási Ügyészség sikkasztással vádol egy alföldi, büntetett előéletű férfit, aki aki internetes hirdetésekkel károsított meg gyanútlan balatoni hajósokat – írja a sonline.hu.

Magát hajófelújítással foglalkozó szakembernek feltüntetve internetes hirdetést adott fel egy közösségi portálon, így vette fel vele a kapcsolatot az a négy sértett, akik a különböző balatoni kikötőkben horgonyzó hajóikon szerettek volna felújítási munkálatokat végeztetni.

A férfi 2021 és 2022 évben valamennyi sértettel megegyezett a munka elvégzéséről, és a kialkudott díj felét kérte átutalni az alapanyagokra. Azonban a szükséges anyagok csak egy részét vette meg, azt is kifogásolható minőségben. A kivitelezést sem minden esetben kezdte meg, illetve alig végzett tényleges munkát. A hajósok a megbízások nem megállapodás szerinti teljesítése miatt kérték vissza az átutalt pénzt, de ezt nem kapták vissza, mert a vádlott a rábízott összegeket ellopta. A sikkasztások értéke összességében meghaladta az egy millió forintot.