Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút (veol.hu)

Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút, a projektet jövő héten immár hivatalosan is átadják a bringások számára – írja a veol.hu.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott fejlesztést december 17-én, szombaton 13.30 órakor adják át Raposkán. Az átadáskor a nemzeti színű szalagot Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a társult települések polgármesterei és a kivitelező képviselője vágja át. A kultúrházban a szigligeti önkormányzat által vezetett konzorcium nevében Balassa Dániel polgármester köszönti a résztvevőket, majd Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő mond beszédet.

A kerékpárút 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével készülhetett el. A kilenc kilométer hosszú szakasz Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol a meglévő közúton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén egy új részen tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, majd végül a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvonalat és a balatoni kerékpárutat – írja a veol.hu.