Elkészült a “Fenntartható közlekedésfejlesztés Tapolcán” elnevezésű beruházás (tapolcaimedia.hu)

A projekthez összesen 280 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert Tapolca. A támogatás intenzitása 100 százalékos volt, amelyhez 73 millió forint további forrás társult. A ViaVomito Kft. által kivitelezett munkálatok során a Hősök tere komplex rendezése történt meg, így átépültek a térre bevezető útszakaszok, az ott található közlekedési létesítmények. Az utóbbira példa a több helyen kialakított két-három irányú járdasziget, ezek közül is kiemelendő a pályaudvarról a Bárdos iskola vagy a piac irányába haladó gyalogosok számára kialakított átkelőhely, ahol a biztonságról okoszebra gondoskodik.

Dobó Zoltán polgármester az átadón mondott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bízik benne, hamar megszokjuk, gyorsan megtanuljuk a kialakult új forgalmi helyzeteket – tudósít a tapolcaimedia.hu.

Megköszönte a lakosság türelmét, valamint a munkáját mindazoknak, akik részt vettek a projektben a pályázatírástól a pénzügyi feltételek biztosításán át a kivitelezésig. Reményét fejezte ki, hogy a buszpályaudvar központi épülete is mihamarabb korszerű nyílászárókat kaphat és megkezdődik a felújítása is, mindemellett elhelyeznek a várakozó utasok számára az időjárás viszontagságaitól védő műtárgyakat.

Miután Mátics Zoltán a kivitelező cég ügyvezetője jelentette a pályázat elkészültét a város vezetőjének, majd ketten vágták át a nemzetiszínű szalagot, ezzel szimbolikusan is lezárva az egy éven át tartó építkezési-kivitelezési munkálatokat. Így a távolsági buszok már szombattól (január 15-től) a pályaudvar területéről indulhatnak.