Elkészült a bölcsőde Somogyváron (sonline.hu)

A jövő generációjának készülnek a beruházások Somogyváron. A településen csütörtökön adták át az elkészült bölcsőde gyermekbarát épületét – írja a sonline.hu.

 

Bő egy évvel ezelőtt kezdődött meg a bölcsőde építése Somogyváron. Az épületet csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adta át Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és Gyurákovics László polgármester.

– Kétszázmillió forint pályázati Top-os forrásból több mint kétszáz négyzetméter alapterületű lett a bölcsőde épülete, amely nyár elején benépesül gyerekekkel – mondta el Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere. Hozzátette: a modern épületben hőszivattyús fűtési rendszert alakítottak ki, napelemekkel látták el a bölcsődét, valamint számos digitális eszköz segíti az oktatási-nevelési munkát.

– Nem volt helyben bölcsőde, a családok szerették volna, hogy ne kelljen a kistérségi intézménybe küldeni a gyerekeket, hanem helyben oldjuk meg az ellátásukat – emelte ki a polgármester. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: Somogyváron mindig is fontos volt, hogy a gyermekeket fogadó intézmények a település központjában legyenek, emiatt az óvoda mellé épült a 14 férőhelyes modern bölcsőde.

Kiemelte: a somogyi település az elmúlt években számos családbarát fejlesztést valósított meg több százmillió forint értékben. Jelenleg zajlik 500 millió forint pályázati forrásból a Széchenyi-kastély energetikai felújítása, amelyben évtizedek óta a gyógypedagógiai intézmény működik. Korszerűsítik az épületet, cserélik a nyílászárókat. –  Mindannyian azon dolgozunk, hogy helyben gyermekbarát és modern oktatási-nevelési intézményeket hozzunk létre az esélyegyenlőség jegyében – tette hozzá a képviselő.