Elkelt a siófoki Erzsébet szálloda (mfor.hu)

Több évnyi sikertelen próbálkozás után ezúttal már sikerül eladnia az államnak az Andrássy út 73-75. alatti MÁV-székházat és a siófoki Erzsébet szállodát (korábban Hotel Aranypart) is – derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből.

 

Az ingatlancsomagot – amely számos más épületet, például egy balatonlellei üdülőt is tartalmaz – május 10-én hirdette meg az állam 14,6 milliárd forintos kikiáltási áron, május 31-től lehet licitálni június 7-e estéig, és már két licitáló volt is, miközben a licitlépcső 10 millió forint – írja az mfor.hu.

A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ér az MNV értékbecslése szerint.

Az 1/1 arányú tulajdoni hányadban a Magyar Állam tulajdonában álló ingatlan Siófok, legértékesebb üdülőterületén, az „Aranypart”–on (Szállodasor) található. Közvetlen parti ingatlan, azonban a Balatontól egy 30 m-es parti sáv választja el, mely szabad strandként működik. Az ingatlanon három db fő épület (A, B, C jelű), park, sportpályák, játszótér található, valamint saját kikötővel rendelkezik. A park és az épületek jó állapotban vannak, gondozottak, rendezettek.

– ez pedig már a siófoki Hotel Aranypart leírása, amely tehát egy közvetlen vízparti, kilencszintes, és 160 szobás szálloda. Szintén nem először próbálják meg eladni a korábban Erzsébet-szállodaként is funkcionáló hotelt, ahol néhány éve még rászoruló családok, gyerekek nyaralhattak szociális alapon.