Elismerték a veszprémi katasztrófavédelem főügyeletesének munkáját

A napokban tartotta a balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium első, hagyományteremtő kadétavatóját, melyen az évfolyamjelzések feltűzésén kívül elismeréseket is átadtak – tájékoztatott közleményben a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Az ünnepélyes eseményen a rendész kadétok évfolyamjelzéseinek feltűzését beszédek előzték meg. A második évfolyamhoz dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató szólt. Az ezredes méltatta a képzést választók tudatos döntését, mely életre szóló hivatásra készíti fel őket. Mint fogalmazott, „e hivatások gyakorlása során elengedhetetlen az is,  hogy leendő hivatásukat, alapvetően mint szolgálatot, a biztonság, a rend, és az érintett szervek feladatrendszerének szem előtt tartása mellett, a köz és az egyes polgár érdekeinek, jogainak és igényeinek figyelembevételével, a humánum szellemében lássák el.”

Csillag István azt tanácsolta a jövő rendvédelmi szakembereinek, hogy „legyenek nyitottak az újdonságok, az új műszaki megoldások befogadására, a tudomány eredményeinek alkalmazására”. Beszéde végén eredményes munkát és sok sikert kívánt a kadétok céljainak eléréséhez.

Ezt követően osztályfőnökük segítségével feltűzte a tizedikes tanulók részére az évfolyamjelző vállapot.

A kadétok avatási ceremóniáját az iskola és a katasztrófavédelem Veszprém vármegyei szervezete általi ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírása követte. A dokumentumban az iskola vezetője és a katasztrófavédelmi igazgató deklarálták a jövőre vonatkozó terveket, és lefektették a közös munka alapjait.

A rendezvényen a kadétavatást követően elismerések átadására került sor. A rendészképzés kialakításában és elindításában végzett áldozatos munkájáért Szabó Gergely tűzoltó őrnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese tárgyjutalmat vett át Komáromi Móric igazgatótól – áll a közleményben.