Elindult a 2021-es balatoni horgászjegyek értékesítése (balatonihal.hu)

A mai naptól elérhetők a 2021. évre kiállított balatoni területi horgászjegyek: a megszokott területi jegy értékesítési helyek mellett a horgaszjegy.hu oldalon online is megvásárolhatók, azonban csak 2021. évre kiadott állami jegy birtokában. A 2020. évre kiadott állami jegyekkel január 31-ig még lehet időszaki jegyeket váltani, de csak az értékesítési helyeken,  személyesen – adja hírül a balatonihal.hu. 

 

Jelentős változások a horgászjegyekkel kapcsolatban

A 2021. évre vásárolt balatoni területi jegyeket a horgász nem köteles kinyomtatva magánál tartani a horgászat során. A halőri ellenőrzéskor elegendő az állami jegyet és fogási naplót, valamint a horgászkártyát felmutatni. A halőr a horgászkártya szám alapján azonosítja a horgászt és az online rendszerben megtekinti, hogy milyen területi jegyekkel rendelkezik. A fogási napló vezetésére természetesen továbbra is az eddigiekkel egyező módon ügyelni kell- figyelmeztetnek a szakemberek.

Az idén bevezetésre került HORINFO jegyértékesítő program külön dokumentumként generál egy kb. fél oldal terjedelmű területi jegyet, valamint ehhez mellékletként egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű horgászrendi kivonatot (erről bővebben itt olvashatnak).

Minden egyes területi jegyhez kapcsolódó horgászrendi kivonat elérhető a bBalatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.  weboldalán, ezen a linken lehet megtekinteni, vagy letölteni.

A horgász a saját HORINFO profiljában egyébként bármikor megtekintheti vásárolt területi jegyeit és a hozzájuk kapcsolódó horgászrendeket, azokat igénye esetén utólag is kinyomtathatja. Személyes vásárlás során, amennyiben a horgász kéri, a jegyértékesítőnek kötelessége kinyomtatni a jegyet és a horgászrendi kivonatot is.

A horgásznak továbbra is kötelessége még a horgászat előtt megismerni és a horgászat során betartani a Balatoni Horgászrendet függetlenül attól, hogy kérte-e annak kinyomtatását. Tehát az egyes szabályok be nem tartása esetén nem lehet mentség az, hogy “nem volt nálam a horgászrend”.

A halgazdálkodási cég azt javasolja, hogy a vásárlást tervezők telefonon tájékozódjanak a jegyértékesítő helyekről,  mivel az egyes értékesítők rögzítése folyamatosan zajlik a rendszerben, illetve az év eleji nyitva tartás a megszokottól eltérő lehet.