Elhalasztotta a döntést a bíróság a siófok-töreki állatmenhely ügyében (szabadeuropa.hu)

Nem született szerdán ítélet a Pécsi Törvényszéken, ahol a Dharma állatmenhely jogszerűtlenségre hivatkozva megtámadta a siófoki Plázsban érdekelt Barna György elővásárlási jogát jóváhagyó földhivatali döntés.

 

A Siófok-Törekiben lévő Dharma állatmenhely közelében élő két érintett felperesként kíván csatlakozni a közigazgatási perhez, mert ők is úgy jártak, mint az állatmenhely, előlük is földeket szerzett meg Barna György vállalkozó azzal az indokkal, hogy elővásárlási jog illeti meg, miközben a felperesek szerint nem lakik ott életvitelszerűen – mondta a Szabad Európának Litresits András, a felperes Dharma állatmenhely és a két másik felperes ügyvédje.

Mint mondta, már korábban benyújtották a bíróságnak a perbelépési kérelmeket, ezekről azonban nem született döntés, az alperesek is csak most kapták meg az iratokat, szerinte emiatt húzódik az ítélet.

A közigazgatási perben arról dönt majd a Pécsi Törvényszék, hogy a földhivatal jogszerű döntést hozott-e, amikor az eredeti vevők helyett Barna György számára biztosította a földvásárlást, mert helyben lakóként elővásárlási joga volt. Az állatmenhely és a két másik perbe lépő szerint azonban Barna György valótlanul állítja, hogy helyben lakó, ezért rendőrségi feljelentést is tettek.
A büntetőügy elindult, volt érdemi nyomozás, tanúmeghallgatások, technikai bizonyítékok begyűjtése, Barna Györgyöt pedig Litresits András szerint meggyanúsították magánokirat-hamisítás miatt.