Elfogták a feltételezett gyújtogatót

A fonyódi rendőrök egy napon belül azonosították azt a férfit, aki a gyanú szerint bálákat és épületeket gyújtott fel Öreglakon, idén február 4-én. Szerencsére személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. február 4-én éjszaka több bejelentés is érkezett, miszerint Öreglakon – akkor még – ismeretlen elkövető három ingatlannál szalmabálákat és melléképületeket gyújtott fel. A környező házakban többen is tartózkodtak, de személyi sérülés nem történt.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy helyi lakos, akit a körzeti megbízottak 2019. február 5-én a reggeli órákban elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók az 51 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – rongálás vétség és közveszély okozása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. H. Lajos vallomásában elmondta, hogy azért gyújtotta fel a bálákat és az épületeket, mert haragudott azok tulajdonosaira – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.