Életet mentettek a siófoki rendőrök

Életet mentettek a siófoki rendőrök szerdán, amikor egy elgázolt motorost szakszerűen láttak el a mentők kiérkezéséig. A Somogy vármegyei rendőrség Facebook oldalán számolt be az esetről, ahová mentőhelikopter is érkezett.
 
 (Fotó: Somogy vármegyei rendőrség/Facebook)
A rendőrség oldalán ez olvasható:
Kozma Marcell r. törzsőrmester és Domoszlai Martin r. őrmester kollégáink reggele a szokásosnál kapkodósabban vette kezdetét, amikor a Siófoki Rendőrkapitányság udvarán állva egy közeli baleset csattanó hangja törte meg a város nyüzsgő „csendjét”.
A fiúk tudták, mit kell tenniük. A járőrautót hátrahagyva gyalog rohantak a kereszteződéshez, ahol a baleset nyomai egyértelműen írták le az esetet. Egy motorost elgázoltak. A földön fekvő férfi lába olyan erősen vérzett, hogy késlekedésre nem volt idő. Egy rögtönzött nyomókötés, és az artériás pont szorítása az életbe való kapaszkodást jelentette.
Zergi András r. törzsőrmester szintén a kapitányságon volt, amikor hallotta az ütközést, majd a rádióforgalmazást. Ő Police Medic képzést végzett, így pontosan tudta, hogy rá most van szükség. Táskáját felkapva harmadikként érkezett a balesethez, ahol a kollégák nyomókötését egy tourniquet-tel váltotta fel, így tudták elállítani a vérzést a mentőszolgálat megérkezéséig.
(Fotó: Somogy vármegyei rendőrség/Facebook)