Elérte Szigligetet a kerékpárút (likebalaton.hu)

A Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút elérte a 71-es számú főútvonalat és már itt is szilárd burkolaton lehet közlekedni. A projekt a végéhez közeledik. 

A bringaút raposkai, hegymagasi szakaszai már szeptemberben, illetve októberben szilárd burkolattal rendelkeztek, a Hegymagastól Szigligetig vezető rész burkolását az elmúlt napokban fejezték be a kavicsos alapot bedolgozása után – írja a likebalaton.hu.

A 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével elkészült kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol csupán a meglévő úton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén egy új úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra.

Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, ami a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a Balatoni kerékpárutat.