Elavult és hiányos a siófoki buszos közlekedés (sonline.hu)

Beszámolója szerint a Beszédes iskolához közel és Sóstón is létrejöttek lakóparkok, ezek a területek azonban busszal elérhetetlenek, pedig az ott élőknek szüksége lenne a közösségi közlekedésre, nem beszélve a fokihegyi sportközpontról. A centrumban több száz diák sportol, a kézilabdacsarnokot azonban busszal nem tudják elérni.

A Fidesz frakcióvezetője az mondta: a siófoki közösségi közlekedés rendszere elavult, a hiányosságok pótlására azonban ebben a ciklusban nem készült semmilyen városvezetői válasz, vagy stratégia, ezért a képviselők a szeptemberi ülésükre kidolgozott stratégiát várnak a polgármester vezette hivataltól.

 

Petőfi sétány: 50 milliót ad a város az örző-védő cégnek

Szajcz Adrián a Petőfi sétány őrzéséről is beszámolt. Mint elmondta, idén is rendezvényterületté nyilvánították a sétányt, amelynek őrzésére közbeszerzési eljárásban választja majd ki az önkormányzati hivatal a megfelelő céget. A polgármester vezetésével korábban munkacsoport alakult a sétány őrzésének megszervezésére. A város 50 millió forintot szán a biztonságra, a közbeszerzési eljárás május közepére zárulhat le. A 2018-as szezonban is hasonlóan, közbeszerzési eljárás keretében próbálta az önkormányzat kiválasztani az őrző-védő céget, ami végül sikertelen volt, így tavaly nyárra végső megoldásként a Balaton-parti Kft. kapta meg a feladatot – írja a sonline.hu.