EKF – Hangjáték néven zenei fejlesztési program indul (MTI)

Hangjáték néven indul a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat zenei fejlesztési projektje, melyben a könnyűzenei képzési lehetőségek bővítése, zenei közösségek támogatása és kisgyermekes foglalkozások rendezése is szerepel.

A Hangjátékot bemutató hétfői veszprémi sajtótájékoztatón Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója elmondta: szeretnék elérni, hogy Magyarországon Veszprémben játsszanak legtöbben hangszereken, énekeljenek vagy zenéljenek.

Ennek érdekében a Hangjáték projekttel szeretnék támogatni zenei közösségek – kórusok, amatőr fúvós és szimfonikus zenekarok – működését, foglalkozásokat indítanának kisgyermekek zenei fejlesztésére, kialakítanának egy könnyűzenei képzési központot, valamint a régióban élő zenészek és zenetanárok tevékenységét is segítenék.

Vikman Pál, az EKF komolyzenei programmenedzsere hangsúlyozta: a Hangjáték az ENSZ Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) által Veszprémnek odaítélt A zene városa cím célkitűzéseivel összhangban az egészen kisgyermekektől az idősekig minden korosztálynak szól.

A zenei fejlesztési program első lépéseként a szervezők várják olyan zenészek és zenetanárok részvételét, akik szívesen lennének részesei a projektnek. Közölték: a Hangjátékkal jelen lesznek augusztus 25-28. közt a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is.