EKF: drámapályázatot hirdetett a Pannon Várszínház (veszpremkukac.hu)

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. Ebből az alkalomból a Pannon Várszínház meghívásos drámapályázatot hirdetett Petőfi Sándor Karaffa-drámatöredékének befejezésére.

A pályaműveket ötfős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Nánay István színikritikus, Blaskó Péter színművész Géczi János író, költő és Vándorfi László rendező – írja a veszpremkukac.hu.

A mindössze 15 gépelt oldalnyi töredéket a pályázók szabadon kezelhették, sem műfaji, sem terjedelmi kötöttséget nem írtak elő nekik.

Eredményhirdetés a Színházi Világnapon, március 27-én lesz Veszprémben, nyilvános sajtótájékoztató keretében. Az első három mű részesül pénzjutalomban, melyre összesen 2,5 millió forint áll rendelkezésre. Ezt az összeget a zsűri belátása szerint osztja fel három pályamű között. A Pannon Várszínház a három díjazott mű egyikét 2023-ban bemutatja, további kettőt felolvasó színház keretében ismertet meg a közönséggel. A három művön túl a zsűri által megjelölt darabokat a Kalligram Kiadó nyomtatott formában megjelenteti, elektronikus formában pedig a Pannon Várszínház valamennyi magyarországi és határon túli magyar előadó-művészeti szervezet számára elérhetővé teszi.