Éjszakai teniszversennyel hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Az ország számos pontjáról 48 játékos vett részt a keszthelyi Helikon Tenisz Club éjszakai versenyén. Az eseményt 23. alkalommal szervezték meg a Balaton-parton. A program célja a sport népszerűsítése, valamint a közösségépítés.


Mind a négy pálya foglalt volt szombaton délután a Helikon Tenisz Clubban. A hétvégén immár 23. alkalommal szervezték meg az éjszakai teniszversenyt, amelyre az ország számos pontjáról érkeztek játékosok. A sportolók páros meccseket játszottak a délután és az éjszaka folyamán, úgy, hogy mindenki megmérkőzött mindenkivel. A játékosok többsége rendszeres résztvevője a programnak.

„Nagyon jó ez a verseny, most már mondhatom, hogy rendszeres résztvevői vagyunk Székesfehérvárról néhány párral a keszthelyi éjszakai versenynek. Nagyon szép a környezet, nagyon kedvesek az itteni teniszbarátok, nagyon szeretünk eljönni, és nagyon szeretünk játszani, küzdeni és a végén természetesen jól érezni magunkat.” – mondta egy játékos, Balogh Benedek.

A teniszversenynek ugyan volt tétje, hiszen a meccsek végén győztest hirdettek, de az esemény célja az együttlét, a közös beszélgetések és a sport, a mozgás népszerűsítése volt. A versenyben nem volt korosztályi megkötés, fiatalok és seniorok egyaránt pályára állhattak. A klub vezetője elmondta, a sport számos dologra megtanít, ugyanakkor egy-egy ilyen eseményen barátságok is szövődnek, ami szintén nagyon fontos hozadéka a játéknak.

„Van egy mondat, amit szintén 8. alkalommal hallottak már a versenyzők: a sport megtanít becsületesen nyerni és emelt fővel veszíteni. Tehát a sport mindenre megtanít. Ez a célja az egésznek. Vannak olyan – épp mondtam szintén a megnyitón – játékosok, akik a győzelemért jöttek, vannak olyan játékosok, akik a játék szeretetéért jöttek, vannak olyan játékosok, akik a közösségért jöttek és mindenki azért jött, hogy itt legyen Keszthelyen, itt legyen a Helikon Tenisz Clubnak a pályáin.” – tájékoztatott Horváth Imre, a Helikon tenisz Club vezetője.

A Helikon Tenisz Club pályái maximális kapacitással működtek szombaton. 48 játékos, azaz 24 pár lépett a salakra, hogy megmérkőzzön egymással. A pályán kívül a csapattársak szurkoltak egymásnak, de az ellenfelek is figyelemmel követték a meccseket.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.