EHF-kupa-győztes a Siófok (sonline.hu)

Sikerült, EHF kupa győztes a Siófok KC, három év után került újra Magyarországra a kupa a balatoniaknak köszönhetően. Nagy csatát hozott a visszavágó a dániai döntetlen után, ám a hazai pálya meghozta ezt a hőn áhított, nagyon vágyott történelmi sikert.
Kicsinek bizonyult a Kiss Szilárd Sportcsarnok, ahol táblás ház, fantasztikus hangulat fogadta a balatoniakat, ilyen körülmények között pedig egyszerűn nem lehetett elbukni! Az egész csapat fantasztikus volt, miként a közönség is, ám Solberg és Dedu teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az előbbi kezdett, az első félidőt öt védéssel zárta, melyhez a fordulás után hozzátette négyet, amikor érkezett Dedu… A román kapus pedig még erre is rátett egy lapáttal, hét védéssel járult hozzá a sikerhez, ami az első veresége volt az Esbjergnek ebben a sorozatban! Pastrovics Melinda tanítványai tehát 16 (4) védéssel zártak, nem túlzás kijelenteni, az EHF kupában egy klub sem rendelkezett kapus poszton még hasonló játékerővel sem. Nem véletlen, hogy átlag mindössze 24,4 gólt kaptak a balatoniak a lejátszott tizenhat kupameccsük alatt, ami remek mutató. Főleg, ha támadásban olyan játékosai vannak, mint Kobetic vagy Nze Minko… Az Esbjerg elleni hazai visszavágón támadásban ez a páros tizenháromszor volt eredményes, így Gonzaleztől ezúttal három is elég volt, mert ott volt még Aoustin is.
A lefújás után hatalmas és hosszas ünnepség kezdődött, nyilatkozatokkal, díjátadással és természetesen rengeteg pezsgővel! A csapat MVP-je a Győrbe távozó Nze Minko lett, míg az EHF kupa gólkirálya Kobetic, akiket külön is köszöntöttek! Hatalmas kaland ért véget ezzel az Esbjerg elleni hazai találkozóval, a hét hónap alatt lejátszott tizenhat mérkőzéssel, 12 500 kilométernyi utazással, ami örök emlék marad mindazoknak, akik ezt végig követték – számol be a sonline.hu.
Hihetetlen siker ez, azok után, hogy tizenhárom éve még a magyar harmadosztályban szerepelt a klub, mely most már Európa kézilabda térképére is felkerült. A balatoniak immár a hatodik magyar klub, melynek sikerült EHF kupát nyernie. Ez a mostani siker pedig remélhetőleg nem a vége, hanem a kezdete valaminek…
Az EHF-kupa egy nemzetközi kézilabdaverseny, amelyet az Európai Kézilabda-szövetség (European Handball Federation=EHF) szervez klubcsapatok számára. Évente rendezik meg azzal a céllal, hogy a Bajnokok Ligájából kimaradt csapatoknak is legyen lehetősége megmérkőzni. Az EHF-kupasorozat tehát a BL, azaz a Bajnokok Ligája után a második számú nemzetközi bajnokság. Korábban a KEK (Kupagyőztesek Európa Kupája) töltötte be ezt a szerepet a BL mögött.