Egyre több a fertőzött Marcaliban (sonline.hu)

Városi intézményeket zártak be Marcaliban, hogy lassítsák a járvány terjedését, de így is sok a fertőzött a városban –  közölte a polgármester egy a helyi televíziónak adott interjújában, amiről a sonline.hu számolt be.

 

Sütő László elmondta: véleménye szerint a város fertőzöttsége még talán a megyei átlagnál is magasabb. – Bár erről továbbra sincs semmilyen hivatalos információm – tette hozzá. – Ezen a héten találkoztam a város valamennyi háziorvosával, akikkel arról egyeztettünk, hogy az önkormányzat hogyan tud segíteni az oltási logisztikában.

A városvezető elmondta azt is, hogy a polgármesteri hivatal dolgozóinak 15 százaléka otthon van, s több mint 15 százalékuk átesett a koronavíruson.

A városban az önkormányzat bezárta a bölcsőde egy részét, a Parti óvodát, részben a Katona óvodát megelőzésképpen, s azért hogy lassítsák a járvány terjedését. Sütő László elmondta: jövő héttől fokozatosan nyitnak majd meg ezek az intézmények.

A marcaliak figyelmét arra is felhívta a polgármester, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. Figyeljenek oda a megfelelő távolság tartására, és viseljenek maszkot. “Ezek a zálogai annak, hogy senkit se veszítsünk el” – fogalmazott a városvezető.