Egymilliárdért épít szállodát Fonyódon egy rejtélyes sportegyesület (hvg.hu/alfahir.hu)

Csaknem egymilliárdért épít szállodát Fonyódon egy olyan sportegyesület, amely sporttevékenységet nem végez ugyan, a tulajdonosa azonban Tiborcz István üzlettársa. Mint a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában közölt hirdetményből kiderül: a Pelso Polgári Sportegyesület megbízása alapján épülhet fel a háromcsillagos hotel a helyi sporttelepen, amelyet egy évvel ezelőtt értékesített a fonyódi önkormányzat.

 

A több mint 955 millió forintos megbízást elnyerő cég, a budapesti H & H Development Kft. az elmúlt években mindössze 30 millió forint körüli árbevételt ért el, főtevékenysége pedig egészen március 12-ig számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme volt. A fonyódi szálloda építéséről szóló pályázatot március 22-én írták ki.

Az önkormányzati sporttelep vevője egy nem sokkal a tranzakció előtt alapított egyesület.

A hvg.hu cikkének folytatása itt olvasható.

 

Az alfahir.hu értesülései szerint a fonyódi futballpálya melletti, hajdani, mára elbontott sportszálló helyén épülhet az új hotel, a sporttelep külön helyrajzi számon lévő nyugati oldalán.

Egy éve élénk tiltakozással fogadták a fonyódiak a futballpálya értékesítésének tervét. Több mint félezer aláírást gyűjtöttek össze, helyi népszavazás kezdeményezésével „fenyegettek”, mire Hidvégi József polgármester lakossági fórumot hívott össze, majd a fonyódi képviselők újra összeültek a beruházás ügyében, amikor is váratlanul, a testületi ülés közben kapták az értesítést, hogy a Pelso Polgári Sportegyesület eláll az ügylettől.

Egy év eltelte után azonban a keszthelyi befektető egyesület újra feltűnt és most már „kiiktathatta” az ügyletből a fonyódi önkormányzatot, hiszen a sokáig romos, mára elbontott hajdani sportszálló-ingatlan már több mint tíz éve az OTP Faktoringé volt és ahogyan Hidvégi József polgármester mondta egy tavalyi testületi ülésen, „azt hiába ajánlgatták befektetőknek, önmagában nem volt vonzó, a futballpályával azonban már igen”.

Mára azonban mégiscsak vonzó lett a sportszálló-ingatlan önmagában is, igaz, minden bizonnyal az eredetileg tervezetthez képest kisebb hotel épül, erre utal az is, hogy a közbeszerzést már nem négy-, hanem háromcsillagos szállodára írták ki. Az Alfahír fonyódi jólértesültektől azt hallotta: sok száz millió forintos teher volt az ingatlanon, s a vevő 70 millió forintért jutott hozzá az OTP Faktoringtól – írja az alfahir.hu.