Egy balatoni olaszrizling viselheti idén a Hévíz Város Bora 2021 címet

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a város bora választáson dőlt el, melyik borászat nedűje nyerheti el a Hévíz Város Bora címet. A megmérettetést, melyre ezúttal a NaturMed Hotel Carbona télikertjében került sor, a Hévíz Turisztikai Egyesület szervezte.

A felhívásra 12 pincészet jelentkezett, 39 bortétel beküldésével. Az esemény ünnepélyes megnyitóján a házigazda Müller-Pápai Zsuzsanna (igazgató NaturMed Hotel Carbona) a város nevében pedig Lázár László köszöntötte a megjelenteket. Dr. Kállay Miklós emeritus professzor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, a Hévíz Város Bora verseny védnöke az esemény szakmai fontosságáról beszélt, Nyitrainé Dr. Sárdy Diána Ágnes egyetemi docens (MATE) ünnepi köszöntője pedig megnyitotta a rendezvényt.

A bíráló bizottság tagjai: Dr. Brazsil József Da Bibere Zalai Borlovagrend Elnök-Nagymestere, Viniczai Sándor Borászati füzetek főszerkesztő, Vaszily Zsolt okleveles borbíráló-szervező és Dr. Szőke Barna MATE, Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgató, Müller-Pápai Zsuzsa NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója. A bíráló bizottság döntése után a helyi vendéglátásban jártas szakemberek is részt vettek a végső döntésben.

A nevezett borok igen magas színvonalat képviseltek, köszönhetően természetesen annak is, hogy a borok többsége nem első alkalommal vett részt borversenyen, és mindnek volt már szakértői minősítése.

A nyertes végül a Fodorvin Borház 2020-as évjáratú Aszófői Olaszrizling bora lett.

A bor már most is forgalomban van, de Hévíz Város Bora választás után egy speciális díszcímkét is kap. Ezt követően megvásárolható lesz többek között Hévízen a Tourinform Irodában is.