Eb-lázra hangolnak a balatoni vendéglátósok (sonline.hu)

A balatoni turizmust is jelentősen fellendítheti a ma kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokság, majd a július végén induló párizsi nyári olimpia – véli Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. A déli parton több száz vendéglátóhelyen követhető élőben a két sportesemény.

Zamárdiban a kertmoziban egy óriási kivetítőn, Balatonföldváron az egyik vendéglátóhelyen legalább tíz televízión lehet majd nézni a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit. S ez csak néhány hely a több száz balatoni közül, ahol a foci szerelmesei szurkolhatnak kedvenc csapataiknak.

Azon dolgozik a Balatoni Turizmus Szövetség és VisitBalaton365 Nonprofit Kft., hogy a sportesemény kezdetére elkészítse azt az online térképet, mely alapján látható, melyik vendéglátóhelyen lehet élőben követni a mérkőzéseket – emelte ki a sonline.hu-nak Fekete Tamás.  Erre a szolgáltatók regisztrálhatnak és megoszthatják az aktuális információkat is. Közösségi szempontból is óriási jelentősége van a sporteseménynek. Baráti társaságokat, a Balatonon nyaraló más nemzeteket is arra ösztönözhet, hogy üljenek be egy vendéglátóhelyre és kövessék a mérkőzéseket – mondta a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Fekete Tamás arról is beszélt, hogy nem szabadult el a szálláshelyek ára a Balatonnál. Tavalyhoz képest 5-8 százalékkal drágult egy-egy éjszaka, mely nagyon visszafogott árváltozásnak tekinthető.

Azt látjuk, hogy folyamatosak a foglalások a tó körül, de még mindig minden kategóriában lehet szabad szállást találni. Sokat lehet például azzal spórolni, ha valaki akkora időzíti a nyaralást valamelyik balatoni településre, amikor éppen nincsen semmilyen fesztivál, vagy nagyobb esemény. A jelentősebb programok idején ugyanis akár duplájára is felmehetnek a szobaárak. Azt is tanácsoljuk, hogy akinek van, nézze meg mennyi pénz lapul a SZÉP-kártyáján, mert azt is szinte mindenhol elfogadják

– tette hozzá Fekete Tamás.