Dupla pénzért dolgoznak a vízimentők (Keszthely TV)

A Balaton több mint ötven strandján vigyáz ezen a nyáron a fürdőzők biztonságára a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A korábbi évekkel ellentétben most bőven tud vízimentőt biztosítani az egyesület, köszönhetően annak, hogy jelentősen növelte a nyári munkáért járó fizetést a VMSZ.

Két sürgősségi mentőhajó mellett egy mentőtiszti autóval vágnak bele a szezonba a közhasznú egyesület munkatársai.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője a Keszthely Tv híradójában arról beszélt, hogy a  vízimentők  fizetését napi négyezer forintról felemelték napi nyolcezerre. „Úgy néz ki, hogy ezzel már versenyképesek vagyunk például az árufeltöltéssel, vagy egyéb más munkával szemben, vagy mellett. Így már létszámgondunk nincsen, nagyon szívesen jönnek hozzánk.” – mondta Tar Mihály.  Hozzátette: a Tihanyban és Ábrahámhegyen állomásozó mentőhajóik mellett egy mentőtiszti autót is szolgálatba állítottak idén. A szakszolgálat szeretne a Ruperthez hasonló sebességű és felszereltségű hajókat szolgálatba állítani.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata országszerte ügyel a fürdőzők biztonságára. A Balaton mellett a Fertő-tónál, a Tiszánál, a Kőrösnél és más élővizeknél is jelen vannak.