Dübörög a 38. Babod Offroad Fesztivál a délbalatoni Somogybabodon

Kedden kezdődött és  június 16-ig, vasárnapig tart a délbalatoni Somogybabodon a Babod Offroad Fesztivál, amely több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye. A program közösségépítő, szórakoztató és változatos, amit 2023-ban Somogyi Értékké nyilvánítással ismertek el sport értékkategóriában – áll a rendezvény beharangozójában.

(Fotó: Babod Offroad Fesztivál – sajtó)

 

A fesztiválon évről évre csaknem 1500 autó és 20 ezernél is több látogató  kóstol bele az igazi szabadságba. Családok, baráti társaságok költöznek be a hétre a hatalmas kempingekbe, barátságok köttetnek a dagonyában, kaland és kihívások várják az idelátogatókat.

Több versenyszámban, minden kategóriában megmérettetnek az autók, sofőrök és navigátorok. A terep sokszínű adottsággal rendelkezik.  Az erdő szerelmesei, a falat mászni vágyók, vagy a sarazni-dagonyázni szeretők is találhatnak kedvükre való időtöltést. Az autó nélküli résztvevőket szervezett élmény programokkal várják.

„Várunk, ha nincs terepjáród, de érdekel egy valódi őrület, várunk, ha van terepjáród, de még sosem hagytad el vele a járt utakat, és várunk, ha profi járatlan útjáró vagy! Babod Offroad – itt kezdődik a nyár!” – írják a szervezők.

 

Pénteki közleményükben írnak arról is, hogy idén új pálya megépítésével kedveztek a side-by-side-ok, a quadok és a száguldás szerelemeseinek, ez lett a Speed-Park Polaris Aréna, ahol több versenyt is rendeznek. A siratófalakkal együtt a Katlan idén is a legnépszerűbb helyszínek egyike, de kedvelt a dagonya és az erdő is.

A legkisebbeket két óriás légvár várja, de vannak a fesztiválon modellautók, quadoktatás és élményautózás is.

Akik ne, szeretnének lemaradni a labdarúgó Európa-Bajnokságról, óriáskivetítőn nézhetik.

„Aki szeretné megtapasztalni az igazi babodélményt, annak itt a helye szombaton!” – fogalmaz a közlemény.

(Fotó: Babod Offroad Fesztivál – sajtó)