Drogügyek és garázdaság a Balatonnál – Rendőrségi hírek

Megvan a Sound első drogfogása. Egy 24 éves külföldi fiatalembert ellenőriztek tegnap a rendőrök Zamárdiban. Csomagjainak és ruházatának átvizsgálása során gyanús növényi származék és 9 darab tabletta került elő. Az elvégzett gyorsteszt igazolta az első feltételezést: kábítószert találtak. A fiatal férfi szabadlábon védekezhet.

 

Öt fogyasztó és egy értékesítő ellen indult büntetőeljárás Marcaliban.

A rendőrök Balatonmáriafürdőn négy, Balatonszentgyörgyön pedig két férfit ellenőriztek, akiknél felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja – a kábítószer-gyorsteszt itt is pozitív eredményt jelzett. Hatodik társuk – egy balatonkeresztúri lakos – nemcsak fogyasztotta, hanem értékesítette is a kábítószert. A férfinél megtartott házkutatás alkalmával a rendőrök kábítószergyanús szárított növényi származékot és kábítószer-fogyasztáshoz használatos eszközöket találtak. Őt a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbevétele mellett kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

 

Bíróság előtt a verekedő külföldiek

Bíróság előtt kell számot adnia tettéről annak a hat külföldinek, akik a siófoki éjszakában verekedtek kedd hajnalban. Az összetűzésbe keveredett két társaság tagjai közül ketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.  A Siófoki Rendőrkapitányság  egy nap alatt befejezte a csoportos garázdaság gyanújával indított nyomozást ellenük, majd az iratanyagot átadta a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Fotó:www.police.hu
(Fotó:www.police.hu)

(22.20)