Drágakő – új galéria nyílt Badacsonyban (likebalaton.hu)

Július közepén nyitotta meg kapuit Badacsony szívében a Balaton legújabb galériája, a Drágakő. A helyszín nem ismeretlen a magaskultúra iránt érdeklődőknek, hiszen aki dizájn ruhát, kiegészítőt, bort, könyvet vagy épp lakásdekort keresett, előbb-utóbb rátalált erre a kis ékszerdobozra. 

Istvándyné Leányvári Klaudia bő két évvel ezelőtt nyitotta meg kis üzletét Badacsony központjában, a Park utcában. Azóta számos könyvklubnak, közösségi eseménynek adott teret a kincseket rejtő zug, mondhatni zarándokhellyé vált a szép és igényes dolgok kedvelőinek körében. Most gondolatban és térben is tágítás történt, hiszen megnyílt a Drágakő Galéria – írja a likebalaton.hu.

Tavasz környékén kezdtem el Egry József képeivel, munkásságával mélyebben foglalkozni és nagyon magával ragadott a világa. Mindent felkutattam, ami vele kapcsolatos. Ez inspirált – Egry képei –, hogy kellene Badacsonyba egy galéria, ahol műalkotásokat tudunk bemutatni – idézi fel Klaudia a galéria ötletének gyökerét. – Így ez egyfajta hiánypótlás is, hiszen az Egry Múzeum is évekig zárva volt. Amikor a Múzeum újranyitott, annak kapcsán találkoztam Bor Pál festőművész unokájával, Bor Andrással. Elkezdtünk egy közös anyagon gondolkodni, hogy miként mutathatnánk be az ő alkotásait. Az eredeti helyszínötletem sajnos nem valósult meg, de nem akartam elengedni a kiállítótér gondolatát.

-fogalmazott Istvándyné Leányvári Klaudia.

A Drágakő melletti helységet eddig is használták, de most megnyitják a közönség számára is. Szalai Lilian képeivel indul útjára a galéria. A továbbiakban havi váltásban lesznek falon újabb anyagok.