Doktoranduszok fesztiválja Keszthelyen (zaol.hu)

Új programok, új helyszín és több résztvevő – röviden így összegezhető a DOSZFESZT, azaz a doktori képzésben résztvevők nyári fesztiválja. Az eseménynek első alkalommal Keszthely ad otthont augusztusban.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége nyári táborából született meg a megújult és kibővült program, a DOSZFESZT, melyről pénteken sajtótájékoztatót tartottak Veszprémben, a Pannon Egyetemen. A rendezvényre már nemcsak a doktori képzésben résztvevőket, a fiatal kutatókat és oktatókat várják, hanem az utánpótlást jelentő mesterszakos hallgatókat és Tudományos Diákköri Konferencia előadóit is. A résztvevők előadásokon tájékozódhatnak doktori képzésekről, ösztöndíjakról, publikációs lehetőségekről és kutatásmódszertanról.

– Újdonságként lesz egy szakmai konferencia a mesterséges intelligenciáról, illetve az innovációról. Ezek napjainkban kiemelt szerepet kapnak. A mesterséges intelligencia a kutatók segítségére is lehet, hiszen felgyorsíthatja a munkát – részletezte a témaválasztás aktualitását Szabó Péter, a DOSZ elnöke.

A DOSZFESZT-nek a Helikon strand ad otthont augusztus 15–18. között. Az előadások mellett lesznek szórakoztató- és sportprogramok, illetve az eddigi táborokhoz képest újdonságként koncertek is – írja a zaol.hu.